Mida on vaja põhja jaoks? * Värske pärm *sool *suhkur *jahu *oliiviõli *törts üle kruusitäie vett
1 kuubik pärmi poole kilo jahu kohta. Kuubikud peaksid jääma enamasti sinna paari-kolmekümne grammi kanti ilmselt. (Edit- 42 grammi oli poes.)
Tainas tuleb siis ühtlaseks materdada, lasta paisuda 45 mintsa ja uuesti materdada. Venita tainast.
Kuumus 180-200 kraadi vahele, aga alguses lasta ainult alt kuuma, sest siis pidavat tainas paremini paisuma. Ja siis mõlemad, et ka pitsa kate paremini valmiks.
Kuna olen pühapäevahommikuti piisavalt Jamie Oliveri jälginud, siis tean juba seda, et pitsale katet lisades less is more. Ehk siis- katteks olid väga erinevad asjad erinevatel pitsadel- mozzarella, oliivid, tomatikaste, sink, salaami, tšilli jne, jne. Maitsestati soola ja oregaanoga. Võid lisada ka värsket basiilikut- isegi oleks soovitatav kohati.
Lisamärkus- pitsat pannile laiali ajades vala kõigepealt pitsale oliiviõli, nii on lihtsam seda tainast laiali ajada- pitsa jääb krõbe ja taigen ei tiku käte külge.
Kindlasti on see paljude jaoks juba nagunii pitsa tegemise raudvara, aga noh, minu pitsad on alati hoopis teistsugused, kuigi taigen isegi oleks võrreldav aeg-ajalt. Pitsa ise peaks tulema võrdlemisi paks ja kate õhem, aga see-eest ülimaitsev.
No comments:
Post a Comment